Viza pentru Guatemala

Viza Guatemala - informatii obtinere viza Guatemala

Nu este necesară viza pentru o perioada de 90 zile

Nu este necesară viza pentru Republica Guatemala: cetățenii români pot călători în Republica Guatemala, în scopuri turistice sau de afaceri, pentru o perioadă de maxim 90 de zile într-un interval de 6 luni, fără obligativitatea obținerii în prealabil a unei vize pentru intrarea în această țară.
Documente necesare pentru intrarea în Guatemala: la sosirea la punctul de trecere a frontierei este necesară prezentarea documentelor care demonstrează scopul vizitei și faptul că dețineți mijloacele financiare necesare întreținerii pe perioada șederii. Concret, este necesară prezentarea cel puțin a următoarelor documente:
-pașaport valabil pentru cel puțin 6 luni de la momentul intrării în țară;
-biletul de avion dus-întors sau itinerariul turului turistic care include itinerariul, dovada rezervărilor de cazare și a celorlalte servicii turistice contractate, invitație legalizată la un notar (dacă megeți în vizită la o persoană care locuiește în Guatemala), etc.;
-demonstrarea deținerii resurselor financiare suficiente pentru perioada vacanței (bani în efectiv, extras de cont bancar etc.);
-asigurare de călătorie/sănătate care să aibă acoperire în Guatemala.
Vizele de lungă şedere se obţin numai de la misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale Republicii Guatemala în țara de origine a solicitantului sau în alte țări.

Ambasada Romaniei in Guatemala . Misiuni diplomatice in Guatemala

Consulat Onorific – Ciudad de Guatemala

Adresa: 15 Calle A, no. 14-44, Zona 10, Edificio Mariamelia, Of. 702

Nr. Tel.: +502 2 3846682

E-mail: rumania.consuladohonorario@gmail.com



Reprezentat de Ambasada României – Statele Unite Mexicane

Adresa: Calle Sofocles no. 311, Colonia Polanco, Delegacion Miguel Hidalgo 11560

Nr. Tel.: +52 55 52800197

E-mail: secretariat@embajadaderumania.org.mx

Website: http://mexico.mae.ro/