Australia

Australia este faimoasa pentru peisajele naturale, plajele, desertul imens, si zonele din centrul tarii numite generic "The Outback".
Australia este una dintre cele mai urbanizate tari din lume, cele mai mari orase fiind: Sydney, Melbourne, Brisbane si Perth.


Rezerva cazare in Australia


Booking.com

Informatii despre viza in Australia ( Viza Australia )

Este necesară viza


Vezi Detalii

Despre Australia

Australia (/ əstreɪliə /, / ɒ- /, / -ljə /), oficial Commonwealth of Australia, este o țară care cuprinde partea continentală a continentului australian, insula Tasmania și numeroase insule mai mici. Este a șasea cea mai mare țară din lume prin suprafața totală. Țările vecine sunt Papua Noua Guinee, Indonezia și Timorul de Est la nord; Insulele Solomon și Vanuatu la nord-est; și Noua Zeelandă spre sud-est. capitala Australiei este Canberra, iar cea mai mare zona urbană este Sydney. Timp de aproximativ 50.000 de ani înainte de prima așezare britanică în secolul al 18-lea, Australia a fost locuit de australieni indigene, care au vorbit limbi în care pot fi clasificate aproximativ 250 de grupuri. După descoperirea europeană a continentului de către exploratorii olandezi în 1606, jumătatea de est a Australiei a fost revendicat de Marea Britanie în 1770 și stabilit inițial prin intermediul transportului penal pentru colonia din New South Wales 26 ianuarie 1788. Populația a crescut constant în deceniile următoare, și prin 1850. cea mai mare parte a continentului a fost explorat și încă cinci colonii coroană autonome stabilite. La 1 ianuarie 1901, cu cele șase colonii federale, formând Commonwealth din Australia. Australia a menținut, deoarece un sistem liberal democratic stabil politic, care funcționează ca o monarhie constituțională federală parlamentar cuprinde șase state și mai multe teritorii. Populația din 24 de milioane este puternic urbanizată și puternic concentrată pe coasta de est. Australia a 13-cea mai mare economie din lume și cea mai mare nouă-venit pe cap de locuitor (FMI). Cu al doilea cel mai mare indice de dezvoltare umană la nivel global, țara se situează foarte în calitatea vieții, sănătatea, educația, libertatea economică și libertățile civile și drepturile politice. Australia este un membru al Organizației Națiunilor Unite, G20, Commonwealth Națiunilor, ANZUS, Organizația pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (OECD), Organizația Mondială a Comerțului, Cooperare Economică Asia-Pacific, precum și Forumul insulelor din Pacific.


Harta Australia

Australia
Between Greenhills & East Beverley
lago japao
Denumirea in engleza Australia
Denumirea oficiala Commonwealth of Australia
Continent Oceania
Moneda AUD
Steag Australia
Capitala Canberra
Suprafata 7692024 km2
Iesire la mare DA
Limbi vorbite
English
Link-uri
Alerte calatorie in Australia
Obiective turistice in Australia
Viza pentru Australia
Aeroporturi in Australia
Vremea in Australia
Curs valutar Australia
Orase
Code AU